wat is upcycling

Wat is upcyclingUpcycling is het proces om van iets ouds iets nieuws te maken: Mooi nieuw design door afgedankte materialen of voorwerpen te hergebruiken op een creatieve manier.


Upcycling is anders dan recycling, alhoewel het natuurlijk dicht bij elkaar ligt. Recycling is vooral een industrieel proces waarbij objecten, voorwerpen en materialen worden  teruggebracht tot grondstoffen, terwijl het bij  upcycling gaat om creatie, verniewing, verbetering, verandering. Objecten worden zodanig creatief hergebruikt, dat ze als functionele, stijlvolle ontwerpen en voorwerpen superieur worden aan datgene wat het van origine was.


Bij upcycling gaat het vrijwel altijd om handgemaakte unieke producten met een sterke persoonlijkheid & handtekening van de maker.

Originele materialen worden niet eerst vernietigt, maar blijven juist gehandhaafd om er een nieuwe betekenis aan te geven. Voorwerpen krijgen een nieuw doel. Puur hergebruik dus, met een toegevoegde waarde dankzij de  verbeeldingskracht van de maker.

Door ongeliefde en afgedankte objecten te upcyclen wordt er bovendien minder afval geproduceerd. Verduurzaming op bijzondere wijze dus!


Vrijwel alles kan worden ge-upcycled. En je zult je verbazen over de talloze creatieve en ingenieuze manieren die upcyclers verzinnen om van "oude troep" iets geweldig nieuws, moois en waardevols te maken!Copyright @ All Rights Reserved

BANK