wat is upcycling

Wat is upcycling

 

 

Upcycling is het proces om van iets ouds iets nieuws te maken: Mooi nieuw design door afgedankte materialen of voorwerpen te hergebruiken op een creatieve manier.

 

Upcycling is anders dan recycling, alhoewel het natuurlijk dicht bij elkaar ligt. Recycling is vooral een industrieel proces waarbij objecten, voorwerpen en materialen worden teruggebracht tot grondstoffen, terwijl het bij upcycling gaat om creatie, verniewing, verbetering, verandering. Objecten worden zodanig creatief hergebruikt, dat ze als functionele, stijlvolle ontwerpen en voorwerpen superieur worden aan datgene wat het van origine was.

 

Bij upcycling gaat het vrijwel altijd om handgemaakte unieke producten met een sterke persoonlijkheid & handtekening van de maker.

Originele materialen worden niet eerst vernietigt, maar blijven juist gehandhaafd om er een nieuwe betekenis aan te geven. Voorwerpen krijgen een nieuw doel. Puur hergebruik dus, met een toegevoegde waarde dankzij de verbeeldingskracht van de maker.

Door ongeliefde en afgedankte objecten te upcyclen wordt er bovendien minder afval geproduceerd. Verduurzaming op bijzondere wijze dus!

 

Vrijwel alles kan worden ge-upcycled. En je zult je verbazen over de talloze creatieve en ingenieuze manieren die upcyclers verzinnen om van "oude troep" iets geweldig nieuws, moois en waardevols te maken!

 

 

ONZE WINKEL

 

UpNew is een unieke winkel in Amsterdam omdat hier uitsluitend producten verkocht worden die geupcycled zijn. Een creatief walhalla op het gebied van interieur, kleding, gifts, kunst en design. Alles handgemaakt door verschillende upcyclers.

ONZE VISIE

 

Alles kan altijd opnieuw, dus waarom weggooien als je er nog iets heel moois van kunt maken?

Bij UpNew is vindingrijkheid en hergebruik een tweede natuur.

BEN JIJ EEN UPCYCLER?

 

Stuur ons dan een mailtje met wat foto's of een link naar je website. Wie weet kunnen we jouw unieke werk in onze Pop-Upcycle shop opnemen.

 

info@upnew.nl

Copyright @ All Rights Reserved

BANK